1 jan. 2011

Gott nytt år Världen!

Regnskog
Nyår firade vi ute på Lagoon Resort. Vi blev tillsammans med några engelsmän skjutsade med en lång, smal båt från Munyonyo över till andra sidan där resorten låg. Det låter nära, men med den lilla puttrande båten och sjukt udda motor skulle det ta runt 40 minuter. Man var ju dessutom tvungen att åka runt några uddar och så vidare.
Engelsmännen var ett gäng glada vänner och det var en rätt fridfull båttur ändå, bortsett från att vi började bli riktigt hungriga..
När vi åkt, ja...ungefär halvvägs så kör vi rakt in i ett nät, föraren rycker upp motorn och bensin och vatten stänker ut i båten! Förgäves.. Propellern har redan fastnat!
Mitt ute på Lake Victoria sitter vi alltså sista dagen på året och börjar verkligen bli riktigt hungriga nu..
En fiskare kommer för att hjälpa föraren att få loss nätet och efter runt 30 minuter kan vi äntligen åka igen.
Stället vi kommer till är jätte vackert! En stor grön gräsmatta täcker den främre delen av tomten och är prydd med höga träd och blomrabatter. En grusgång går från stranden upp till huset som är i banda-stuk och jätte vackert. På vägen möts vi av två pigga, glada hundar som går med oss upp. Ägaren - Stuart kommer ut för att hälsa oss välkomna! Vi visas till våra egna bandas som ligger mysigt placerade ute i regnskogen.. Sen får vi äntligen lunch!
Dagen och kvällen går sedan vidare i en soft anda, där vi bara tar det lugnt i solen, vilar och umgås.
Vi äter en god middag och vid tolvslaget samlas alla nere vid stranden där dom gjort i ordning för en brasa. En av trädgårdsmästarna blir tydligen hemsökt av sin farfar som dött 2010 så enligt tradition ska hans ande brännas.. Det symboliseras med en man av grenar ovanför elden!
Det var långt ifrån så dramatiskt som det låter och han var nog den som skrattade mest åt att "Jimmie" brann!
Så, 2010 avslutades nere vid en strand på Lagoon Resort framför en brinnande "farfar", med en otroligt härlig blandning av intressanta människor! Vi skålade, skrattade, umgicks och hade jätte trevligt!


GOD FORTSÄTTNING!

Så.. Gott nytt år och hejdå 2010 säger vi här ifrån varma Uganda! 
Hoppas ni inte fryser ihjäl hemma i Sverige..

1 kommentar: